JUNNUKARATE

Junioritoiminta on Vaasan Karateklubissa hyvin vireätä. Junioreiden pääohjaaja Pekka Keto on käynyt Nuori Suomi -koulutuksen ja junioritoimintaa  harjoitetaan Nuori Suomi -periaatteiden mukaisesti. Junioreiden tyylisuuntana on Shoko-ryu joka on Suomessa 2000 luvulla kehitetty tyylisuunta. Se perustuu kuitenkin 1970 - 1980 luvulla harjoiteltuun Shorinji-ryu tyylisuuntaan.

Karatesta voi saada elinikäisen harrastuksen. Karaten parissa lapsi tutustuu terveeseen urheilulajiin ja saadaan innostumaan liikunnasta. Myös lasten koordinaatio ja notkeus paranee mistä puolestaan on hyötyä myös ajatellen muita urheilulajeja.

Junioritoiminta on karatenomaista toimintaa huomioiden lasten kehittyminen. Harjoittelu puolestaan on  kurinalaista mutta lasten ehdoilla. Karate on yksilölaji, jolloin joukkuelajeille ominaista syrjintää ei esiinny. Lajin parissa ei opita tappelemaan. Koska tekniikoiden harjoittelu kestää vuosia niin lyhytjänteiset tappelupukarit karsiutuvat poikkeuksetta joukosta.

Ryhmässä harjoittelee sekä suomen- että ruotsinkielisiä. Harjoituksissa kielenä on suomi, mutta tarvittaessa ohjausta saa myös ruotsinkielellä.
Junioreilla on vyökokeissa välitavoitteena 2 välinatsaa mikä toimii harjoittelussa porkkanana.
Lisää 7 - 13 vuotiaita junioreita otetaan non-stop periaatteella. Voit siis ensin tulla tutustumaan lajiin verryttelyasussa ja mikäli kiinnostus jatkuu niin sitten vasta hankitaan karatepuku.